Taxichauffeur, John Smit, leidt een dubbel leven. Hij is getrouwd met Hannie, waarmee hij een dochter, Ellen heeft. Met Barbera, die aan de andere kant van de stad woont, heeft hij een zoon Gert. John dacht dat hij alles prima onder controle had, totdat Ellen en Gert er via internet met elkaar chatten en zo dolenthousiast raken over de “toevallige” overeenkomsten van hun vaders: de volledige naam, leeftijd, beroep, dat ze elkaar persoonlijk willen ontmoeten! John probeert wanhopig te redden wat er te redden valt. Tegen zijn zin wordt kostganger, Patrick, die op het punt staat om met zijn vader op vakantie te gaan, ook betrokken in John’s web van leugens. Patrick haalt alles uit de kast om John’s situatie te redden, maar helaas¼ Als John met de billen bloot gaat, omdat het echt niet anders kan, wordt hij verrast en blijkt dat de bedrieger is bedrogen. Dit alles speelt zich af in een decor. Een echte sprankelende klucht van Ray Cooney, vol actie en verwikkelingen die zich in een razend tempo opvolgen!


De Schouwspelers spelen in eigen dorp!

Uit: de Havenloods, 20 sep 2018

De Schouwspelers spelen na 10 jaar eindelijk weer in eigen dorp, in De Bonte Koe in Pernis, en u heeft de kans om daar bij te zijn. “Gevangen in het net” is een stuk over de Rotterdamse taxichauffeur John Smit die een dubbelleven leidt. Hij is getrouwd met Hannie die in de wijk Oosterflank woont en samen met John een dochter, Ellen, heeft èn hij is getrouwd met Barbera die in Pendrecht woont. Met haar heeft hij een zoon: Gert.

Pernis - John denkt dat hij alles prima onder controle heeft, totdat Ellen en Gert via internet met elkaar in contact komen en besluiten samen af te spreken. Dat moet John natuurlijk ten koste van alles zien te voorkomen! Ook zijn vriend Patrick, die op het punt stond om met zijn vader op vakantie te gaan, wordt ingeschakeld, maar die maakt de situatie eigenlijk alleen nog maar erger. De chaos is pas echt compleet als de vader van Patrick zich er ook nog eens mee gaat bemoeien.